Studio O creates a minimalist oasis in the heart of Warsaw

15 views

Even the smallest space should feel like home, so while planning a retreat from the hustle and bustle of the city, this project focused on giving a small apartment a big aesthetic and natural appeal. This was achieved through multiple cultural influences, a passion for connecting indoor with outdoor spaces and redefining what the space can provide.

Continue reading below

Our Featured Videos

A living room with a white sofa, coffee table and ottoman, surrounded by floor-to-ceiling windows. In the background is a kitchen with a table and chairs.

Located in the heart of Warsaw, this home invites a peaceful minimalist lifestyle with all the comforts of a larger place. With just over 300 square meters of space to work with, the design aims to inspire creative thinking and simple living. To achieve this goal, the couple who lives in the apartment hired Studio. O. and welcomed the suggestion of incorporating Japanese aesthetics blended with European elements.

Related: An energy-efficient renovation transforms this retro apartment

A white, rectangular kitchen table surrounded by wood chairs. In the background is a fireplace.

The apartment sits in the superstructure of a Warsaw tenement house. The interior design builds upon the open floor plan, which has no divisions between the main spaces. Decor includes soft colors throughout for a clean, flowing and cohesive look, making the space seem larger than it is. 

A kitchen with white counters, wood floors and a table with chairs.

Large windows invite natural light and expand the feel of the home. They also provide views of the surrounding terrace, which is full of plants to blend home and nature, even within the restrictions of an apartment. 

A view from the living room into the bedroom.

The more private bedroom and bathroom spaces are designated with walls with eye-catching wooden slats. A press release from Studio. O. reports the designers drew “inspiration from their trip to Japan. Their interiors are not a carbon copy, but rather a transfer of their philosophy and perception of space as a coherent whole. The project resembles an intricate jigsaw puzzle, in which light, plants and the weave of colors, materials and textures count. Not without significance is also Aga’s passion for yoga. This interior reflects the principles of the practice – harmonious and balanced, yet simple and sophisticated.”

+ Studio. O.

Images via Studio. O. 


Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Source link

Studio O creates a minimalist oasis in the heart of Warsaw

0 views

Even the smallest space should feel like home, so while planning a retreat from the hustle and bustle of the city, this project focused on giving a small apartment a big aesthetic and natural appeal. This was achieved through multiple cultural influences, a passion for connecting indoor with outdoor spaces and redefining what the space can provide.

Continue reading below

Our Featured Videos

A living room with a white sofa, coffee table and ottoman, surrounded by floor-to-ceiling windows. In the background is a kitchen with a table and chairs.

Located in the heart of Warsaw, this home invites a peaceful minimalist lifestyle with all the comforts of a larger place. With just over 300 square meters of space to work with, the design aims to inspire creative thinking and simple living. To achieve this goal, the couple who lives in the apartment hired Studio. O. and welcomed the suggestion of incorporating Japanese aesthetics blended with European elements.

Related: An energy-efficient renovation transforms this retro apartment

A white, rectangular kitchen table surrounded by wood chairs. In the background is a fireplace.

The apartment sits in the superstructure of a Warsaw tenement house. The interior design builds upon the open floor plan, which has no divisions between the main spaces. Decor includes soft colors throughout for a clean, flowing and cohesive look, making the space seem larger than it is. 

A kitchen with white counters, wood floors and a table with chairs.

Large windows invite natural light and expand the feel of the home. They also provide views of the surrounding terrace, which is full of plants to blend home and nature, even within the restrictions of an apartment. 

A view from the living room into the bedroom.

The more private bedroom and bathroom spaces are designated with walls with eye-catching wooden slats. A press release from Studio. O. reports the designers drew “inspiration from their trip to Japan. Their interiors are not a carbon copy, but rather a transfer of their philosophy and perception of space as a coherent whole. The project resembles an intricate jigsaw puzzle, in which light, plants and the weave of colors, materials and textures count. Not without significance is also Aga’s passion for yoga. This interior reflects the principles of the practice – harmonious and balanced, yet simple and sophisticated.”

+ Studio. O.

Images via Studio. O. 


Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Source link